Inloggen klanten

Nieuws

Scholen niet zo veilig als vaak gedacht wordt

In Nederland heerst vaak het beeld dat scholen relatief veilig zijn, zeker in vergelijking met landen als de Verenigde Staten of Zweden, waar schiet- en geweldsincidenten op scholen regelmatig het nieuws halen. Toch komen ernstige incidenten op scholen vaker voor dan soms gedacht wordt, stelt Maarten Mijwaart van Explicate.

“Dat er niet regelmatig schietpartijen op scholen voorkomen, kan de indruk wekken dat we ons weinig zorgen hoeven te maken over de veiligheid in het Nederlandse onderwijs. Echter, als we inzoomen op de realiteit, blijkt dit beeld niet volledig te kloppen”, stelt Mijwaart. Hoewel Nederland inderdaad zelden te maken heeft met extreme gevallen van geweld, komen veiligheid gerelateerde incidenten in Nederlandse scholen vaker voor dan men zou denken. De Landelijke Veiligheidsmonitor 2020-2021 (uitgebracht in Januari 2022) werpt licht op de situatie. Alhoewel de auteurs er voor lijken te kiezen een positief beeld te schetsen, geeft het rapport toch een aantal verontrustende feiten weer. Eén op de vijf basisscholen heeft bijvoorbeeld het afgelopen schooljaar aangifte gedaan van één of meer veiligheidsincidenten. De veiligheid op scholen is een belangrijk aandachtspunt in Nederland. Scholen moeten voorbereid zijn op verschillende soorten incidenten, variërend van medische noodsituaties tot brandveiligheid en van pesten tot datalekken. Cosafe Technology biedt scholen een communicatieplatform dat speciaal is ontworpen om de impact van deze en andere soorten incidenten te beperken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Diensten

Wij verrichten beveiligingswerkzaamheden als particuliere beveiligingsdienst met landelijke toelating van het Ministerie van Veiligheid en Justitie met vergunningsnummer 422. Vanuit onze vestiging nabij Utrecht bedienen wij al sinds 1986 niet alleen de provincie Utrecht maar geheel Nederland.

Referenties

“Het nieuws bepaalt onze werktijden en beveiligingsbehoeften, BBN past zich daarbij probleemloos aan. BBN hanteert duidelijke procedures, maar is ook flexibel. BBN is professioneel, maar ook persoonlijk. Voor mij is BBN Beveiliging een echte partner in veiligheid.”

Dhr. D. Seuren

Coördinator ICT/Facilitair

“BBN Beveiliging is een fijne partij om mee samen te werken. De beveiligers zijn vriendelijk en zijn -indien nodig- flexibel inzetbaar. Een aanrader!”

Mw. l. Bruinsma

Office Manager

“BBN Beveiliging is voor ons dé partner op het gebied van onze bedrijfsbeveiliging. Expertise, integriteit en betrouwbaarheid is waar het bedrijf voor staat en waar zij naar handelen. Resulterend in een jarenlange samenwerking waar het sleutelwoord ‘vertrouwen’ is.”

Mw. A.M. Mackaay

Exectutive Assistant

Vacatures

Gratis beveiligingsadvies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Beveiligingsscan

Vraag snel een gratis beveiligings scan aan om meteen te kunnen zien waar jouw zwakke en sterke punten liggen op het gebied van beveiliging. BBN Beveiliging neemt binnen één werkdag contact met u op om uw gratis beveiligingsscan in te plannen. Na een kort telefoon gesprek zullen wij langskomen om alles te inspecteren. Na de beveiligingsscan krijgt u een uitgebreid rapport met advies op maat. Zeker zijn van uw veiligheid? Vraag dan nu snel de gratis beveiligingsscan aan!

24/7 beveiliging. Al 37 jaar.

BBN Beveiliging gebruikt cookies op haar website om het gebruik te analyseren en gebruiksgemak te verbeteren.