Inloggen klanten

Nieuws

Nieuwe campagne tegen geweld tegen hulpverleners

Taskforce ‘Onze hulpverleners veilig’ start woensdag een nieuwe campagnevideo met als doel het tegengaan van geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling. Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda en voorzitter van de organisatie zegt tegenover WNL: “Achter elk uniform zit een mens. Besef wat je op zo’n moment doet.”

Terwijl oud en nieuw voor velen een feestdag is, ervaren hulpverleners vaak het tegenovergestelde. Het aantal gevallen van agressie en geweld tegen hen neemt gestaag toe. De Taskforce wil deze problematiek onder de aandacht blijven brengen en brengt daarom een nieuwe campagnevideo uit. “De jaarwisseling brengt voor velen saamhorigheid, maar helaas denken sommigen dat tussen twaalf en twee uur een periode van wetteloosheid en chaos moet ontstaan”, aldus Verhoeve in een interview op Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Echt schokkend
“Duizenden agenten, boa’s en brandweerlieden gaan de straat op voor onze veiligheid”, vervolgt Verhoeve. “Na hun dienst keren zij terug naar huis, vaak naar een gezin met een partner en kinderen.” De campagnevideo heeft als doel bewustwording te creëren. “Mensen moeten zich realiseren wat voor impact het heeft als ze hulpverleners met geweld en agressie confronteren.”
“Het aanvallen van hulpverleners vind ik echt schokkend”, reageert demissionair vicepremier en minister van SZW Karien van Gennip. “Dit zijn mensen die voor ons aan het werk zijn terwijl wij feestvieren. Heb respect, blijf van hen af en laat hen hun werk doen.”

Vuurwerkverbod
Tegelijkertijd meldt De Telegraaf dat het aantal voorstanders van een vuurwerkverbod afneemt. “Het is een wirwar van regels”, zegt hoofdredacteur Kamran Ullah. “In de ene gemeente is het toegestaan, terwijl het in de andere gemeente weer verboden is. Ik denk dat mensen het gewoon niet meer begrijpen.”
Ullah begrijpt daardoor de afname van steun voor een vuurwerkverbod. “Tijdens die verboden zagen we juist dat er meer vuurwerk werd afgestoken en er meer incidenten waren. Ik geloof daarom niet dat een verbod zal helpen.”
Van Gennip pleit voor gemeenten om specifieke locaties aan te wijzen waar vuurwerk wel of niet mag worden afgestoken. “Dit kan goed werken als mensen zich eraan houden. Zo creëer je plekken waar volwassenen en jongeren vuurwerk kunnen afsteken, terwijl andere locaties geschikt zijn voor de kleintjes om sterretjes te branden.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Diensten

Wij verrichten al onze werkzaamheden als particuliere beveiligingsdienst met landelijke toelating van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en voeren dit uit onder vergunningsnummer 422. Vanuit ons kantoor dat centraal gelegen is bij Utrecht bedienen wij al sinds 1986 niet alleen opdrachtgevers in de provincie Utrecht maar ontzorgen en beveiligen wij opdrachtgevers in heel Nederland.

Referenties

“Het nieuws bepaalt onze werktijden en beveiligingsbehoeften, BBN past zich daarbij probleemloos aan. BBN hanteert duidelijke procedures, maar is ook flexibel. BBN is professioneel, maar ook persoonlijk. Voor mij is BBN Beveiliging een echte partner in veiligheid.”

Dhr. D. Seuren

Coördinator ICT/Facilitair

“BBN Beveiliging is een fijne partij om mee samen te werken. De beveiligers zijn vriendelijk en zijn -indien nodig- flexibel inzetbaar. Een aanrader!”

Mw. l. Bruinsma

Office Manager

“BBN Beveiliging is voor ons dé partner op het gebied van onze bedrijfsbeveiliging. Expertise, integriteit en betrouwbaarheid is waar het bedrijf voor staat en waar zij naar handelen. Resulterend in een jarenlange samenwerking waar het sleutelwoord ‘vertrouwen’ is.”

Mw. A.M. Mackaay

Exectutive Assistant

Vacatures

Gratis beveiligingsadvies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Beveiligingsscan

Vraag snel een gratis beveiligings scan aan om meteen te kunnen zien waar jouw zwakke en sterke punten liggen op het gebied van beveiliging. BBN Beveiliging neemt binnen één werkdag contact met u op om uw gratis beveiligingsscan in te plannen. Na een kort telefoon gesprek zullen wij langskomen om alles te inspecteren. Na de beveiligingsscan krijgt u een uitgebreid rapport met advies op maat. Zeker zijn van uw veiligheid? Vraag dan nu snel de gratis beveiligingsscan aan!

24/7 beveiliging. Al 37 jaar.

BBN Beveiliging gebruikt cookies op haar website om het gebruik te analyseren en gebruiksgemak te verbeteren.