Inloggen klanten

Nieuws

Financiële voordelen zzp vallen vaak tegen

Veel beveiligers denken dat zij als zzp’er aanzienlijk meer kunnen verdienen dan in loondienst. Onderzoek door het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV) leert dat het verschil klein is als alle bijkomende voordelen van loondienst worden meegewogen.

Het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV) baseert zich op het gemiddelde loon volgens de eigen cao Veiligheidsdomein en het gemiddelde tarief van een zelfstandige beveiliger volgens KNAB Bank. De beveiliger in loondienst verdient 42.935 euro bruto per jaar. Zijn zelfstandige collega ontvangt 57.420 euro omzet. Dat is op het eerste gezicht een verschil van zo’n 15.000 euro per jaar, maar de zelfstandige is ook nog ruim 2000 euro kwijt aan reiskosten, 4745 euro aan pensioenpremie, 5000 euro aan AOV-verzekering, 2000 euro aan bedrijfskosten en 600 euro aan een aansprakelijkheidsverzekering. Netto houdt hij dan 37.115 euro over, terwijl zijn collega in loondienst netto 36.787 op zijn rekening krijgt bijgeschreven. In beide gevallen gaat het om 1740 gewerkte uren.

Hulpmiddelen bij de keuze
In de Loonwijzer: loondienst versus zzp is te lezen met welke variabelen en bedrijfskosten het SFV rekening houdt. Ook is er een link te vinden naar online rekentools om zelf een berekening te maken. Verder is een uitgebreide checklist toegevoegd – handig voor zzp’ers én werkgevers – om te controleren of iemand wel echt zelfstandig is.
Nu is geld natuurlijk niet de enige reden om zzp’er te worden. De zzp’er heeft een redelijke vrijheid in de keuze waar, wanneer en voor wie hij werkt. Daar staat tegenover dat veel zelf geregeld moet worden en dat zzp’ers vaak gevraagd worden voor diensten waar medewerkers in loondienst niet om staan te springen.

Strengere regels
Voorlopig is er heel veel vraag naar zelfstandige beveiligers. De kans bestaat wel dat de regels strenger worden als in 2026 de Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelatie en rechtsvermoeden (VBAR) van kracht wordt. Maar deze voorgenomen wet staat onder druk, mede door een groot aantal reacties op de internetconsultatie, waaronder die van VVNL. De uitgebreide reacties van werkgeversverenigingen en belangenorganisaties – waaronder MKB-Nederland – zorgen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor vertraging. “Ze worden op dit moment zorgvuldig bestudeerd om te bezien of en hoe we het wetsvoorstel kunnen verbeteren”, aldus demissionair minister Van Gennip.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Diensten

Wij verrichten al onze werkzaamheden als particuliere beveiligingsdienst met landelijke toelating van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en voeren dit uit onder vergunningsnummer 422. Vanuit ons kantoor dat centraal gelegen is bij Utrecht bedienen wij al sinds 1986 niet alleen opdrachtgevers in de provincie Utrecht maar ontzorgen en beveiligen wij opdrachtgevers in heel Nederland.

Referenties

“Het nieuws bepaalt onze werktijden en beveiligingsbehoeften, BBN past zich daarbij probleemloos aan. BBN hanteert duidelijke procedures, maar is ook flexibel. BBN is professioneel, maar ook persoonlijk. Voor mij is BBN Beveiliging een echte partner in veiligheid.”

Dhr. D. Seuren

Coördinator ICT/Facilitair

“BBN Beveiliging is een fijne partij om mee samen te werken. De beveiligers zijn vriendelijk en zijn -indien nodig- flexibel inzetbaar. Een aanrader!”

Mw. l. Bruinsma

Office Manager

“BBN Beveiliging is voor ons dé partner op het gebied van onze bedrijfsbeveiliging. Expertise, integriteit en betrouwbaarheid is waar het bedrijf voor staat en waar zij naar handelen. Resulterend in een jarenlange samenwerking waar het sleutelwoord ‘vertrouwen’ is.”

Mw. A.M. Mackaay

Exectutive Assistant

Vacatures

Gratis beveiligingsadvies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Beveiligingsscan

Vraag snel een gratis beveiligings scan aan om meteen te kunnen zien waar jouw zwakke en sterke punten liggen op het gebied van beveiliging. BBN Beveiliging neemt binnen één werkdag contact met u op om uw gratis beveiligingsscan in te plannen. Na een kort telefoon gesprek zullen wij langskomen om alles te inspecteren. Na de beveiligingsscan krijgt u een uitgebreid rapport met advies op maat. Zeker zijn van uw veiligheid? Vraag dan nu snel de gratis beveiligingsscan aan!

24/7 beveiliging. Al 37 jaar.

BBN Beveiliging gebruikt cookies op haar website om het gebruik te analyseren en gebruiksgemak te verbeteren.