Inloggen klanten

Nieuws

Branche roept op tot verlaging van werkgeverslasten

23 bedrijfstakverenigingen, waaronder de Nederlandse Veiligheidsbranche, roepen in een brandbrief aan de Tweede en Eerste Kamer op om de werkgeverslasten te verlagen. De verhoging van de minimumlonen en de sociale premies dreigen veel bedrijven namelijk fataal te worden.

Verlaag de werkgeverslasten en kom daartoe met concrete voorstellen, want het verdienvermogen van het bedrijfsleven staat zwaar onder druk, schrijven de bedrijfstakverenigingen. Als dat verdienvermogen niet verbetert, wordt het voortbestaan van steeds meer bedrijven onzeker en dreigen banen te verdwijnen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. De kostenstijgingen worden voor een belangrijk deel veroorzaakt door maatregelen die juist tot doel hebben lager-betaalden te helpen, met als belangrijkste voorbeeld de recente verhogingen van het minimumloon, aldus de werkgevers.

Te veel om te dragen
Eerder had de Sociaal-Economische Raad in het zogeheten SER-MLT-advies gepleit voor verlaging van de werkgeverslasten, maar dat deel van het advies is niet overgenomen door het kabinet. Andere onderdelen van het advies, met name de adviezen die de positie van werknemers verbeteren worden wel uitgevoerd. Volgens de 23 bedrijfstakverenigingen zijn de verhogingen van het minimumloon nu al te veel voor veel bedrijven om te dragen, terwijl er nog een volgende verhoging op stapel staat. Bovenop die verhoging van de loonkosten komen diverse premieverhogingen.

Minder concurrentievermogen
De bedrijfstakken stellen dat zij niet tegen de achterliggende gedachte zijn voor het verhogen van het minimumloon. Die is bestaanszekerheid voor personen uit lagere-inkomensgroepen. Voor bedrijven zijn die maatregelen echter alleen draagbaar als er ook een lastenverlichting tegenover staat.
De brandbrief van de 23 bedrijfstakken komt gelijktijdig met een vergelijkbare brief van ondernemingskoepel VNO-NCW aan de Tweede Kamer. VNO-NCW constateert dat de verhoging van de loonkosten uit de pas loopt met de groei van de productiviteit en dat daarmee het concurrentievermogen van veel bedrijven afneemt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Diensten

Wij verrichten al onze werkzaamheden als particuliere beveiligingsdienst met landelijke toelating van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en voeren dit uit onder vergunningsnummer 422. Vanuit ons kantoor dat centraal gelegen is bij Utrecht bedienen wij al sinds 1986 niet alleen opdrachtgevers in de provincie Utrecht maar ontzorgen en beveiligen wij opdrachtgevers in heel Nederland.

Referenties

“Het nieuws bepaalt onze werktijden en beveiligingsbehoeften, BBN past zich daarbij probleemloos aan. BBN hanteert duidelijke procedures, maar is ook flexibel. BBN is professioneel, maar ook persoonlijk. Voor mij is BBN Beveiliging een echte partner in veiligheid.”

Dhr. D. Seuren

Coördinator ICT/Facilitair

“BBN Beveiliging is een fijne partij om mee samen te werken. De beveiligers zijn vriendelijk en zijn -indien nodig- flexibel inzetbaar. Een aanrader!”

Mw. l. Bruinsma

Office Manager

“BBN Beveiliging is voor ons dé partner op het gebied van onze bedrijfsbeveiliging. Expertise, integriteit en betrouwbaarheid is waar het bedrijf voor staat en waar zij naar handelen. Resulterend in een jarenlange samenwerking waar het sleutelwoord ‘vertrouwen’ is.”

Mw. A.M. Mackaay

Exectutive Assistant

Vacatures

Gratis beveiligingsadvies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Beveiligingsscan

Vraag snel een gratis beveiligings scan aan om meteen te kunnen zien waar jouw zwakke en sterke punten liggen op het gebied van beveiliging. BBN Beveiliging neemt binnen één werkdag contact met u op om uw gratis beveiligingsscan in te plannen. Na een kort telefoon gesprek zullen wij langskomen om alles te inspecteren. Na de beveiligingsscan krijgt u een uitgebreid rapport met advies op maat. Zeker zijn van uw veiligheid? Vraag dan nu snel de gratis beveiligingsscan aan!

24/7 beveiliging. Al 37 jaar.

BBN Beveiliging gebruikt cookies op haar website om het gebruik te analyseren en gebruiksgemak te verbeteren.