Inloggen klanten

Nieuws

Minister: meer samenwerking met beveiligingsbedrijven

Minister Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid voorziet een groei van de samenwerking tussen politie en de private (beveiligings)sector. Dat blijkt uit een beleidsdocument en een begeleidende brief die zij afgelopen week stuurde aan de Tweede Kamer. De Nederlandse Veiligheidsbranche reageert instemmend.

In het beleidsdocument (de zogenoemde ‘white paper politiefunctie’) gaat de minister in op de vraag hoe de politie de veiligheid in de samenleving kan garanderen gezien de enorme uitdagingen waarvoor de overheid en haar ambtelijke apparaat – de politie – staat. ‘De maatschappij verwacht en vraagt namelijk steeds meer van de overheid als het gaat om het borgen van veiligheid. De maatschappelijke vraag naar veiligheid is in zijn dynamiek haast onbegrensd. Onder andere omdat de dreiging voor veiligheid de landsgrenzen overstijgt nu criminaliteit in toenemende mate een internationale component heeft. Dit hangt mede samen met het sterk open karakter van de Nederlandse economie, de uitstekende (e-)infrastructuur en ook de technologische ontwikkelingen’, schrijft de minister.

De conclusie van de minister is dat de politie steeds meer moet samenwerken met particuliere bedrijven om haar functie goed te kunnen uitvoeren. Zij gaat die beleidslijn de komende jaren omzetten in concrete maatregelen.

De Nederlandse Veiligheidsbranche reageert instemmend op de beleidslijn van de minister. De particuliere sector werkt al lang samen met de politie en vult de politie meestal uitstekend aan. Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen op het vlak van veiligheid is het zeer wenselijk dat de samenwerking wordt geïntensiveerd. Daarbij helpt dat het denken over het uitvoeren van taken binnen de politiefunctie steeds verder moderniseert. Dat de politie niet alles zelf moet doen, is onderhand duidelijk. Daarom zijn private beveiligers betrokken bij het aanhouden en opbrengen van winkeldieven, bij de ordehandhaving bij evenementen en nemen ze drugs in beslag.
Kritisch is de Nederlandse Veiligheidsbranche wel op het tempo waarin dit denken in de praktijk wordt gebracht. Dat mag best wat sneller, vindt de bedrijfstakvereniging.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Diensten

Wij verrichten al onze werkzaamheden als particuliere beveiligingsdienst met landelijke toelating van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en voeren dit uit onder vergunningsnummer 422. Vanuit ons kantoor dat centraal gelegen is bij Utrecht bedienen wij al sinds 1986 niet alleen opdrachtgevers in de provincie Utrecht maar ontzorgen en beveiligen wij opdrachtgevers in heel Nederland.

Referenties

“Het nieuws bepaalt onze werktijden en beveiligingsbehoeften, BBN past zich daarbij probleemloos aan. BBN hanteert duidelijke procedures, maar is ook flexibel. BBN is professioneel, maar ook persoonlijk. Voor mij is BBN Beveiliging een echte partner in veiligheid.”

Dhr. D. Seuren

Coördinator ICT/Facilitair

“BBN Beveiliging is een fijne partij om mee samen te werken. De beveiligers zijn vriendelijk en zijn -indien nodig- flexibel inzetbaar. Een aanrader!”

Mw. l. Bruinsma

Office Manager

“BBN Beveiliging is voor ons dé partner op het gebied van onze bedrijfsbeveiliging. Expertise, integriteit en betrouwbaarheid is waar het bedrijf voor staat en waar zij naar handelen. Resulterend in een jarenlange samenwerking waar het sleutelwoord ‘vertrouwen’ is.”

Mw. A.M. Mackaay

Exectutive Assistant

Vacatures

Gratis beveiligingsadvies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Beveiligingsscan

Vraag snel een gratis beveiligings scan aan om meteen te kunnen zien waar jouw zwakke en sterke punten liggen op het gebied van beveiliging. BBN Beveiliging neemt binnen één werkdag contact met u op om uw gratis beveiligingsscan in te plannen. Na een kort telefoon gesprek zullen wij langskomen om alles te inspecteren. Na de beveiligingsscan krijgt u een uitgebreid rapport met advies op maat. Zeker zijn van uw veiligheid? Vraag dan nu snel de gratis beveiligingsscan aan!

24/7 beveiliging. Al 37 jaar.

BBN Beveiliging gebruikt cookies op haar website om het gebruik te analyseren en gebruiksgemak te verbeteren.