Inloggen klanten

Nieuws

Bijna voor 2 miljard euro uit winkels gestolen in 2023

Nederlandse winkeliers trekken aan de bel vanwege een sterk toenemend aantal winkeldiefstallen. Brancheorganisatie INretail pleit voor strengere nationale overheidsmaatregelen en is hierover in gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid, zo meldt De Telegraaf.

Volgens een woordvoerder van INretail is de huidige aanpak onvoldoende en zal het aantal diefstallen alleen maar stijgen als er geen actie wordt ondernomen. De brancheorganisatie reageert op het nieuws dat Jumbo jaarlijks ruim 100 miljoen euro aan diefstallen verliest, wat neerkomt op ongeveer 1 procent van de omzet. INretail schat de totale schade voor de hele retailsector op bijna 2 miljard euro, al lijkt dat bedrag mogelijk nog aan de voorzichtige kant.

Hoogste aantal diefstallen sinds 2014
Het aantal diefstallen blijkt eveneens te stijgen. Volgens politiecijfers waren er van januari tot november 2023 meer dan 41.000 winkeldiefstallen, het hoogste aantal sinds 2014. INretail gelooft dat de stijging meerdere oorzaken heeft, zoals een mogelijk lager aantal agenten op straat en veranderende ethiek bij mensen. De toename wordt niet alleen toegeschreven aan zelfscankassa’s, hoewel dit wel een factor is.

Kunstmatige intelligentie
De winkeliers willen dat de politiek dit ‘grote maatschappelijke probleem’ serieus aanpakt en in het coalitieakkoord enkele zinnen aan een nieuwe aanpak wijdt. Ze pleiten voor duidelijke maatregelen en passende budgetten voor justitie en de politie.
Deskundigen stellen dat de groeiende winkeldiefstal bij zelfscankassa’s eenvoudig kan worden voorkomen met technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en camera’s die nauwkeurig monitoren wat klanten meenemen. Ze verwachten dat deze technologieën binnen enkele jaren ook in Nederland gemeengoed zullen zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Diensten

Wij verrichten al onze werkzaamheden als particuliere beveiligingsdienst met landelijke toelating van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en voeren dit uit onder vergunningsnummer 422. Vanuit ons kantoor dat centraal gelegen is bij Utrecht bedienen wij al sinds 1986 niet alleen opdrachtgevers in de provincie Utrecht maar ontzorgen en beveiligen wij opdrachtgevers in heel Nederland.

Referenties

“Het nieuws bepaalt onze werktijden en beveiligingsbehoeften, BBN past zich daarbij probleemloos aan. BBN hanteert duidelijke procedures, maar is ook flexibel. BBN is professioneel, maar ook persoonlijk. Voor mij is BBN Beveiliging een echte partner in veiligheid.”

Dhr. D. Seuren

Coördinator ICT/Facilitair

“BBN Beveiliging is een fijne partij om mee samen te werken. De beveiligers zijn vriendelijk en zijn -indien nodig- flexibel inzetbaar. Een aanrader!”

Mw. l. Bruinsma

Office Manager

“BBN Beveiliging is voor ons dé partner op het gebied van onze bedrijfsbeveiliging. Expertise, integriteit en betrouwbaarheid is waar het bedrijf voor staat en waar zij naar handelen. Resulterend in een jarenlange samenwerking waar het sleutelwoord ‘vertrouwen’ is.”

Mw. A.M. Mackaay

Exectutive Assistant

Vacatures

Gratis beveiligingsadvies

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Beveiligingsscan

Vraag snel een gratis beveiligings scan aan om meteen te kunnen zien waar jouw zwakke en sterke punten liggen op het gebied van beveiliging. BBN Beveiliging neemt binnen één werkdag contact met u op om uw gratis beveiligingsscan in te plannen. Na een kort telefoon gesprek zullen wij langskomen om alles te inspecteren. Na de beveiligingsscan krijgt u een uitgebreid rapport met advies op maat. Zeker zijn van uw veiligheid? Vraag dan nu snel de gratis beveiligingsscan aan!

24/7 beveiliging. Al 37 jaar.

BBN Beveiliging gebruikt cookies op haar website om het gebruik te analyseren en gebruiksgemak te verbeteren.