Week van de Veiligheid 2022

Deze Week van de Veiligheid vindt plaats in week 41, vanaf vandaag 10 oktober. Het centrale thema in 2022 is gedigitaliseerde/cybercriminaliteit.

Hierbij wordt u uitgenodigd de aftrap van de Week van de Veiligheid bij te wonen in Breda op 10 oktober in de Waalse kerk. De inloop is vanaf 9.15u. Het programma start om 9.45u. Het programma duurt tot 13u en daarna is er ruimte om door te praten tijdens de lunch.

De aftrap is georganiseerd rond de ondertekening van een bijzondere samenwerking  Digitaal Weerbaar Breda in de regio Breda met bedrijven, zoals het Amphia Ziekenhuis, en overheidsinstanties, zoals gemeente en de politie. We zijn steeds meer afhankelijk van technologische en online ontwikkelingen. Diverse partners in de regio Breda willen zich weerbaar maken in verband met de risico’s van criminaliteit en het verstoren van het werk van bedrijven en organisaties. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen en hoe kunt u zorgen dat u en uw medewerkers zijn voorbereid op online criminaliteit? Vragen waarop u tijdens de opening met een panelgesprek met deskundigen en de verdiepende sessies antwoord kunt krijgen.

Het staat branches, gemeenten en anderen uiteraard vrij om andere thema’s onder de aandacht te brengen, zoals overvallen of uitgaansgeweld , waarbij u eventueel ook bijvoorbeeld het Platform Veilig Ondernemen in uw regio eens kunt benaderen: https://hetccv.nl/onderwerpen/platform-veilig-ondernemen/ Het is vaak maatwerk per branche en/of gemeente. Verschillende branches en gemeenten zullen gedurende de week dan ook zelf verschillende activiteiten organiseren, zoals een ontbijt rond een thema of een (online) cursus.

Congres in Cyberspace: Better Safe Than Sorry
Op 12 oktober 2022 wordt een congres gehouden door Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland in de Week van de Veiligheid voor ondernemers en hun werknemers uit de Achterhoek en aangrenzende gemeenten. Daniel Verlaan, techjournalist bij RTL en het cybercrimeteam van de politie-eenheid Oost-Nederland brengen onder het genot van een hapje en een drankje ondernemers op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Zij geven tips en informatie over wat ondernemers preventief kunnen doen om te voorkomen dat hun onderneming ten prooi valt aan een of andere vorm van cybercrime. De impact is groot, een slachtoffer doet op Better Safe Than Sorry zijn verhaal.