Volgende week is de jaarlijkse week van de veiligheid

Van 11 tot en met 17 oktober 2021 vindt weer de Week van de Veiligheid plaats. Een week waarin gemeenten en ondernemers samen het bedrijfsleven helpen in de strijd tegen de criminaliteit. Er wordt aandacht geschonken aan nieuwe werkwijzen van criminelen en aan wat daartegen te doen is.

De landelijke Week van de Veiligheid richt zich dit jaar speciaal op ondernemers. Die hebben als gevolg van de coronacrisis te maken gekregen met nieuwe slinkse manieren waarmee criminelen hun geld proberen af te troggelen. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in om de lokale ondernemers te informeren over de signalen van crimineel gedrag en hoe zij zich hiertegen kunnen weren.

Activiteiten
Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen ondernemers en hun medewerkers deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit. Voorbeelden zijn online overvaltrainingen, gratis veiligheidsscans en talkshows. De activiteiten worden door het hele land georganiseerd.
Van 11 tot en met 14 oktober is elke avond om 19.30 uur een door het ministerie van Justitie & Veiligheid georganiseerde talkshow bij te wonen. Ewout Genemans leidt deze shows, die in het teken staan van criminaliteit. Maandag gaat het over cybercriminaliteit, dinsdag over overvallen, woensdag over ondermijning en donderdag over geweld.