NL-Alert controlebericht op 2 december

Maandag 2 december rond 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht wordt naar mobiele telefoons gestuurd. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro.

In het NL-Alert-bericht staat altijd wat er aan de hand is, wat de ontvanger moet doen en waar deze meer informatie en updates kan vinden. Dinsdag 26 november start een landelijke publiekscampagne voor het NL-Alert controlebericht.

Alarmeren en informeren
Bij een ramp in de buurt, kan de overheid via NL-Alert de mensen in de buurt alarmeren en informeren. Naast NL-Alert op de mobiele telefoon komen de berichten van NL-Alert ook op steeds meer digitale reclamezuilen, vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro te staan. Wie een NL-Alert ziet krijgt het advies om de instructies op te volgen, anderen te informeren en mensen in de buurt te waarschuwen en te helpen.

Het vorige controlebericht, dat op 3 juni 2019 is verzonden, werd door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (78 procent). In juni was het NL-Alert controlebericht voor het eerst te zien op digitale reclameschermen. Op de meeste telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld.