Europese campagne tegen woninginbraken

Europa bundelt haar krachten om het aantal woninginbraken te verlagen, meldt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Verschillende landen doen op 19 juni mee aan de ‘European Focus Day’: een internationale campagne vanuit het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie (EUCPN).

Tijdens de Nederlandse aftrap in Almere zal een nieuwe video getoond worden met hardloopster Jamile Samuel in de hoofdrol waarmee bewustwording gecreëerd wordt rondom woninginbraak. Met een speciale virtual reality-bril ziet de kijker hoe de kans op een woninginbraak verkleind kan worden.

Aandacht voor woninginbraakpreventie
De European Focus Day heeft als doel om op 19 juni maximale aandacht te geven aan woninginbraakpreventie met activiteiten door politie, gemeente en andere partners. Denk aan bijvoorbeeld voorlichtingsbijeenkomsten en veilig wonen scans. Zo grijpt de gemeente Eindhoven de dag aan om de zomercampagne tegen inbraken te starten. En in Tilburg trapt de wethouder de campagne af om studenten bewuster te maken van woninginbraakpreventie.

Aanmelden
Wie zelf activiteiten heeft om woninginbraken te verlagen kan zich hier aanmelden. Ook is op deze pagina meer informatie rondom deze Europese campagne te vinden.